Revine Bet365 pe piata din Romania?

Legile privind jocurile de noroc online ce guverneaza Romania au fost mai mereu permisive, astfel ca in ultimii ani au reusit sa isi faca simtita prezenta la noi o sumedenie de case de pariuri. Pe principiul “cum au venit, asa au si plecat”, aceste case de pariuri incep usor, usor sa dispara din radarul pariorilor din Romania ca urmare a modificarii legilor si, mai exact, a introducerii de noi si noi taxe.

Casa de pariuri sportive Bet365 este de departe cel mai mare cap care a cazut, la pachet cu alte agentii de asemenea cunoscute. Vestea a venit ca o lovitura in moalele capului jucatorilor din Romania, in conditiile in care britanicii de la Bet365 erau cei mai buni pe piata de desfacere din Romania. Atat din punct de vedere al pariurilor oferite, cat si al jocurilor de cazinou sau poker.

Daca ar fi sa ne luam dupa ce spune o autoritate in domeniu, si anume Oficiului National al Jocurilor de Noroc (ONJN), in luna octombrie 2014 nu exista nicio autorizatie sau licenta emisa pentru organizarea de jocuri de noroc online. De asemenea, reclama si publicitatea privind aceasta activitate pe teritoriul Romaniei este strict interzisa. Amenzile sunt cuprinse intre 50.000 si 100.000 de lei.

Principalii pierzatori sunt fara doar si poate jucatorii, care nu isi mai pot desfasura activitatea in cadrul acestei agentii online decat pe propria raspundere. Legile, in continuare ambigue, vorbesc despre o pedeapsa maxima de 2 ani. Sau, in cel mai fericit caz, despre o amenda destul de consistenta.

Exista zvonuri pe piata cum ca un afiliat al acestei companii a fost amendat cu 50.000 de lei pentru simplul fapt ca i-a facut reclama acestei agentii online.

Pana in momentul de fata se stiu urmatoarele lucruri:

– Bet365 si-a restrans activitatea pe teritoriul tarii noastre, in sensul ca nu mai ofera produse si servicii clientilor romani;

– clientii existenti deja pot paria in continuare pe bet365.com, insa o vor face pe propria raspundere;

– conturile afiliatilor au fost anulate practic, iar sumele existente in cont virate deja;

Cand va reveni Bet365 pe piata jocurilor de noroc din Romania?

O intrebare extrem de complicata, trebuie sa recunoastem, a carui raspus depinde de mai multi factori. Primul tine de legislatia ambigua din aceasta tara cu privire la organizarea de jocuri de noroc online. Chiar si la inceputul anilor 2000 nu se stia despre pariuri daca este sau nu o activitate 100% legala. Lucrurile au inceput sa o ia razna undeva in partea a doua a anului 2014, atunci cand agentii precum BetVictor sau Bet365 isi luau talpasita din Romania.

Primul pas in acest sens a fost facut de Tobet, daca va mai aduceti aminte de acea casa de pariuri. A urmat Gamebookers, care fusese preluata de Bwin. Iar acum ne trezim fara asul de maneca, Bet365, agentia de pariuri care avea de departe cea mai buna oferta. Si care are, daca e sa tinem cont ca mai sunt inca clienti norocosi care pot beneficia in continuare de serviciile acestui mare jucator de pe piata jocurilor de noroc online.

Din cate se pare, Bet365 trebuie sa achite o parte din incasari pentru a putea activa in continuare pe teritoriul Romaniei. Lucru pe care nu il facea pana acum nicio alta casa de pariuri cunoscuta.

Ultimii doi ani au fost cu adevarat negri pentru jucatorii din Romania. De fapt, atat pentru jucatori cat si pentru webmasterii care au pus in picioare adevarate retele de site-uri pentru a promova serviciile si produsele acestor colosi. Daca Offsidebet, spre exemplu, s-a retras de tot din Romania, Bwin, Gamebookers sau Bet365 au anuntat de la bun inceput ca aceasta masura este una temporara. Curiozitatea este cu atat mai mare cu cat clientii vechi pot paria in continuare de parca nimic nu s-ar fi intamplat.

A treia categoria a caselor de pariuri ce si-au manifestat intentia de a parasi piata de desfacere din Romania ne-o aduce in fata pe BetVictor sau Interwetten. Daca clientii acestor case nu mai aveau voie sa parieze, acestia puteau “invarti” de zor ruleta si sta cu orele la mesele de poker existente.

Revenind la intrebare: cand va reveni Bet365 pe piata din Romania? Probabil ca in curand, deoarece Romania reprezinta o locatie destul de atractiva pentru marile companii de jocuri de noroc online!