Cat timp vor mai rezista pariurile offline?

Acum, cand numarul caselor de pariuri existente pe teritoriul Romaniei se afla intr-o continua crestere, este foarte important sa avem un pachet minim de cunostinte generale privind termenii folositi si, in general, ce trebuie sa facem pentru a avea un cont la o casa de pariuri online.

Sau, mai simplu de atat, cum pot paria pe Steaua intr-un meci de campionat sau Liga Campionilor. Multumita caselor de pariuri online, acest lucru a devenit posibil si, totodata, la indemana oricui. In paralel cu acestea, agentiile de cartier au la randul lor publicul tinta, care, in mod surprinzator, este destul de numeros. Si spunem “surprinzator” prin prisma avantajelor care le prezinta pariurile online, si anume: zero taxe si impozite, posibilitatea de a paria in orice moment al zilei, pariuri solo pe absolut orice eveniment si lista poate continua la nesfarsit.

Pentru a fi si mai clari de atat, sa luam drept exemplu un meci din campionatul romanesc de fotbal: Steaua versus Dinamo. Cu toate ca s-a lucrat foarte mult pe partea de diversificare a ofertei, cel mai uzual pariu ramane cel pus pe castigatoarea respectivei intalniri sportive. In atare conditii, avem trei rezultate posibile, dupa cum urmeaza: 1 (victoria echipei care evolueaza pe teren propriu; Steaua, in cazul nostru), X (rezultat de egalitate) si 2 (victoria echipei care evolueaza in deplasare; Dinamo, in cazul expus de catre noi).

Un alt pariu destul de des folosit de catre pariori este, fara doar si poate, cel pe total goluri. Asa cum ii spune si numele, pariul pe total goluluri reprezinta suma golurilor inscrise de catre cele doua echipe, limita fiind stabilita de cele mai multe ori la 2.5 goluri. Carevasazica, in situatia in care se va inregistra un scor de 2-1, 1-2 sau 3-0, pariul castigator va fi cel pus pe over 2.5; in caz contrar, banii vor fi ridicati doar de catre cei care au pariat pe cel mult doua goluri.

Pe langa over/ under 2.5, ofertele caselor de pariuri includ pariuri si pe over/ under 3.5, 4.5, 5.5, s.a., cotele crescand in mod exponential odata cu ridicarea stachetei.

Handicapurile asiatice, mai nou, constituie un alt punct de maxim interes pentru jucatorii romani, carora nu are cum sa spuna pas acelor cote grase din dreptul pronosticurilor prezente in oferta. In fotbal, de exemplu, gasim handicapuri asiatice atat pe castigatorul partidei, cat si pe numarul total de goluri sau numar total de cornere.

Este suficient sa scotocim prin handicapurile asiatice oferite de catre principalele case de pariuri pentru a ne forma o idee vizavi de cotele cele mai bune pe care urmeaza sa pariem. Intr-o lume in care valoarea cotelor ar trebui sa primeze in fata altor aspecte, e de la sine inteles ca un parior isi va dori intotdeauna un bookmaker performant din acest punct de vedere.

Lista termenilor folositi in pariuri este una mult mai complexa, iar pentru a o intelege trebuie sa fii ancorat in aceasta lume a jocurilor de noroc, care nu inceteaza sa ne mai surprinda.

In concluzie, pariati cu cap si nu pierdeti din vedere elementele esentiale ale acestei activitati: intelegerea termenilor, alegerea unei case de pariuri potrivite gusturilor dumneavoastra si specializarea pe un anumit sport, respectiv campionat.